Vill du lära dig mer om brottmål?

Vi har tidigare berättat en del om juristyrket och att jobba som advokat. När man är en advokat, så kan det vara så att man inriktar sig på att jobba med vissa typer av saker. En av sakerna är brottmål. Mer information om denna typ av juridik, finns att läsa på www.brottmål.com. Det kan vara en puff för dig, att läsa mer om detta och se om det är en inriktning du vill satsa på. Den som är misstänkt för att begått ett brott, kan behöva en advokat väl insatt i just brottmål.

Vad är brottmål?

Ett brottmål är något som handlar om att en person kan hållas skyldig till ett brott som har begåtts. Det krävs höga beviskrav i ett brottmål och man har alltid som utgångspunkt att personen som står anklagad är oskyldigt tills motsatsen har bevisats. Brottet kan bestå av det mesta, från våld, inbrott, stöld med mera. Den som har behov av en advokat som är specialister på brottmål, kan anlita en advokatfirma. Staten kan ge personen en offentlig försvarare kostnadsfritt om denna så önskar, men det går alltså att välja egen företrädare vilket många föredrar. Om man väljer en egen företrädare så får man betala det helt själv.

Försvaradvokat eller åklagare

Det finns så klart de som kan det mesta om brottmål, men sitter i andra änden, som åklagare. Försvarsadvokaten försvarar personen som misstänks, medan åklagaren är den som ska bevsa att personen är den som gjort brottet.

 

2 Mar 2018