Skattelättnad för förmånscyklar

Det har ju varit lite olika regler kring detta med förmånscyklar. En förmånscykel har ju en arbetsgivare kunnat ge sina anställda och det med vissa avdrag. Nu har Riksdagen beslutat att cyklar med ett förmånsvärde på högst 3 000 kronor inte ska tas upp till beskattning. De nya reglerna trädde i kraft 1 januari 2022.

Denna skattelättnad för förmånscykel gör det nu lite lättare och billigare för både arbetsgivare och anställd att satsa på detta! Det gäller då en arbetsgivare tillhandahåller cyklar för privat bruk till sina anställda, både under en längre sammanhängande period och mer sporadiskt.

Skattelättnaden gäller både vanliga cyklar och elcyklar, däremot inte elsparkcyklar.

Satsa på elcyklar

Tack vare att det numera är nya regler för förmånscyklar, så kanske det är något för dig och din arbetsplats? Eftersom att det gäller både vanliga cyklar och elcyklar, varför inte då satsa på just elcyklar till företaget? Om du är den som är chef, så är det ju smart att erbjuda dina anställda denna möjlighet.

Är det så att du är arbetstagare och tycker din chef ska satsa på förmånscyklar till företaget och då i form av elcyklar, se till att övertyga honom eller henne. 

Det finns många fördelar att välja en elcykel framför en vanlig. En stor fördel är just att du inte alltid måste använda fötterna för att trampa. Det då du kan koppla på den lilla elmotorn för att få extra fart. Särskilt bra uppför eller i motvind.

12 Jan 2022