Vilka fönster vill du byta till?

Har du insett att det är hög tid att byta fönster? Du vet väl att du kan få hjälp med att byta fönster i Jämtland? Men före det, så kan det vara bra att fundera på vilka sorters fönster du ska ha. Idag är det ju så att det finns många olika fönster att välja på. De tre vanligaste är dock trä, aluminium och PVC.

Det du bör fundera på är hur mycket du vill underhålla dina fönster framöver, om de ska gå att måla om samt att det även är bra att fundera på saker som energieffektivitet och ljudisoleringsförmåga.

Hitta rätt sorts fönster

Det är ju rätt viktigt att välja fönster som passar in i just ditt hus. Om du väljer träfönster, så är dessa oftast en typ av fönster som passar de allra flesta hus. De är ganska billiga att köpa samt att de går ju att måla dem i valfri färg. Till deras nackdel finns dock att de kräver en hel del underhållsarbete samt att de kan variera en hel del i kvalitet. 

Om man kikar på aluminiumfönster, så är dessa bra, då de står emot väder och vind samt är i princip underhållsfria. Sedan har de en god isoleringsförmåga, vilket minskar husets energiförbrukning. Till dess nackdelar finns att de är något dyrare att köpa än trä eller pvc samt att de passar inte in i alla hus, samt att de är svåra att måla om.

När det gäller pvc-fönster, så är dessa bland de billigaste fönster idag, de har en god isoleringsförmåga samt står emot väder och vind. Till nackdelarna finns att de inte passar alla hus samt är svåra att måla om.

11 Apr 2022