Tips på bra böcker för sommaren

Att läsa böcker, det är ju något som går göra året om. Många gånger är det ju så att barn i skolan får ett viss antal böcker som "måste" läsas. I skolan är det viktigt med bra skolmöbler, läs mer om det på www.cadiform.se. Under sommaren kanske en del barn inte alls vill läsa, medan andra passar på att läsa ännu mer än vad de måste. Sen är det ju inte fel att även som vuxen passa på att läsa lite böcker.

Bra böcker för barn

Tre bra böcker för barn mellan 5-9 år:

”Ett rum till Lisen” av Elin Johansson, Ellen Svedjedal och Emma AdBåge. En underbar sommarlovsbok om den första kärleken, käpphästar och glesbygd.

”Paola Persson Peroni -Skrattar sist” av Emi Guner och Maja Säfström. Allvetande Paolas kunskapstörstande liv fortsätter och den här gången involverar det både mormor, bockstensmannen och spirande kärlek.

”Judit och Tant Harriet” av Charlotta Lannebo. Om Judits sommarlov med hemliga tant Harriet, 96 år, som bjuder på möglig saft och berättar om allt hon varit med om.

Bra böcker för vuxna

Tre bra böcker för vuxna i sommar:

"Döden går på visning" av Måns Nilsson och Anders de la Motte. Detta är första delen om den något bufflige kommissarien Peter Vinston som är på besök i trakten men dras in i utredningen.

"Medan världen ser på" av Anna Larsson. Handlar om Sara, som är på tjänsteresa i Hollywood och där träffar på en stjärnskådis som hon inleder en hemlig relation med.

"Där isarna råmar" av Jennie Lundgren och Ulrika Lundgren Lindmark. Är en spännade polisroman med handing i Kalix.

14 Jul 2021