Viktigt anpassa inredningen i skolorna

Att inreda ett klassrum är inte alltid så enkelt som man kan tro. Det är en miljö som ska passa alla, samt att det sker en mängd olika aktiviteter där. Inredningen kan ha en del påverkan på inlärningsprocessen, allt från ljud, ljus, flexibilitet och material kan spela en roll. Det är bra att satsa på bra skolmöbler, köp era skolmöbler av Cadiform. Viktigt att tänka på då ett klassrum ska inredas är att man går efter  elevernas ålder och ämne. Ett klassrum ska stimulera till både grupparbeten och enskilda arbeten. Därmed är det bra att flexibla möbler som gör att det snabbt går att göra om i klassrummet. 

Inreda ett klassrum

Det är inte bara vad man har för möber som är viktigt i ett klassrum. Att ha rätt färg på väggarna kan påverka en del. En del färger är bättre än andra att ha. Det sägs att vissa färger hjälper eleverna att känna sig trygga och avslappnade medan andra färger kan få elever att känna sig ängsliga. Bra färger är blått eller gult. 

En annan sak att ha i klassrummet, det är bra förvaringsmöjligheter. Är det material som används ofta är det bra att lätt få fram det.

Lite dekoration är inte fel det heller, det är något alla elever brukar uppskatta, så ta in lite växter tavlor och annat.

Skärväggar är bra det med, om man vill kunna dela av klassrummet ibland. Sedan, satsa på  hjälper kroppen att undvika onödig belastning. Det är bra ifall möblerna går att anpassa efter varje individ, till exempel med höj- och sänkbara bänkar och bord.

30 Sep 2022