Ta med böcker på resan

Ett måste för mig, oavsett var jag reser, är att ha med mig flera böcker. Dels är det skönt att ha något att göra på flyget, men sedan är det inte fel att läsa i solstolen eller senare innan man ska lägga sig och sova. Tar även gärna med mig böcker som handar om resmålet jag ska till. På tal om just resor. Jag har bokat en resa till Kuba. Det är en dröm jag alltid haft, ända sedan jag har läst böcker av Hemingway. Han hängde just på Kuba en hel del.

Uppleva Kuba

På min resa till Kuba så vill jag se så mycket som möjligt. Huvudstaden Havanna är ett måste, jag kan ju inte besöka Kuba utan att åka hit. Har läst att staden än idag är mer 50-tal än andra ställen. Det är fullt med veteranbilar, kullstenar och mycket mer. I Havanna finns även Malecón som är en havspromenad. 

Jag tänker att jag måste besöka minst en cigarrfabrik samt beställa en Cuba Libre på Hemingways favoritbar. Kanske ta med en bok av honom och läsa samtidigt!  Om man vill sola och bada, så är det Varaderos stränder som gäller, läste jag. Så det får väl även bli ett besök dit. Tydligen är högsäsongen mellan november och april, så tur att jag har bokat att åka som i januari. Det är en resa jag ser fram emot. Ska passa på att köpa hem lite böcker att ta med mig, pocketar blir det, då de inte väger lika mycket.

 

 

1 Feb 2018