Skön plats att läsa på

Läsa en god bok, det går att göra nästan var som helst. I soffan, på sängen, på tåget, sittandes vid köksbordet och så vidare. Är boken tillräckligt bra, så spelar det ofta ingen roll om man sitter obekvämt, man är uppslukad av dess handling. Dock är det ju inte fel att skapa sig en plats att läsa på, som är skön att sitta vid, eller ligga om man föredrar det.

Skapa dig en läshörna

Varför inte skapa en egen läshörna? Köp en fotpall, en skön fåtölj och en bra lampa. Så mycket mer behövs nästan inte. Eller ja, man kan ju göra hur mycket man vill eller hur lite. Själv skulle jag vilja ha en sån stor länsfåtölj, som har stora öronlappar ni vet. Samt matchande möbler, ett litet bord, en bra läslampa, samt en stor bokhylla, där jag kan få plats med alla mina flera hundra böcker.

Drömmen om ett eget bibliotek

För inte alls så länge sedan såg jag ett hus till salu på nätet, med bilder på hur det såg ut inne. Det var ett gammalt sekelskifteshus, med massor av rum. Ett av rummen var ett eget bibliotek, med massor av bokhyllor, fåtöljer, en öppen spis och det var så fint! Så skulle jag vilja ha det. Men bor man trångt, så får det räcka att ha en hörna, eller så lägger man sig i sängen, som har en skön bäddmadrass och njuter av en bok. Läsning innan läggdags är föär övrigt väldigt avkopplande, likaså att ha en mjuk bäddmadrass och ett tjockt täcke!

 

2 Feb 2018