Så placerar du åtelkameran på rätt sätt

åtelkamera

När det är dags att placera ut en åtelkamera, så ärt det bra att tänka på en del saker. Om du inte har en, så kan du köpa åtelkamera på Prylstaden. För att få ut det maximala av just din åtelkamera, följ dessa tips.

Misstag som är vanliga att man gör

Det finns en del misstag som är vanliga när man placerar ut åtelkameran. Bland annat att man sätter den i öster och väster. På så sätt kan en lågt stående sol skina in på åtelkamerans detektor och lura åtelkameran att ta massa tomma bilder. Det är därmed bra att tänka på hur ljuset faller när du sätter ut den. Det är även ofta då solen går upp eller ner som djuren är mest aktiva. 

Etta annat vanligt misstag är att man försöker gömma den mer än vad man måste. Det är inte ett måste att ha massa löv och kvistar framför den. Det är onödigt och kan göra att det stör vid fotograferingen. 

Gör så här

Du bör placera kameran nära en gran, då den kan skydda kameran på ett bra sätt, det från både regn och fukt. Det finns även smarta boxar att placera dem i, med lås, så att de får vara ifred från både tvåbenta och fyrbenta! Alternativt sätta den i ett stabilt träd, en bit upp. Om du använder åtelkameran under den kalla delen av året bör du använda litiumbatterier och se till att du köper en kamera som kan använda den typen av batterier. Litiumbatterier håller nämligen mycket längre i kyla

 

 

5 Dec 2019