Kunskaper om att förbättra likviditeten

När man talar om ett företags likviditet, så är det ofta kassalikvidi­teten man menar. Kassalikviditeten är det som visar företagets betalningsförmåga på kort sikt. Företaget måste ha tillräckligt mycket pengar för att kunna betala sina rörelseutgifter i rätt tid. Om man vill förbättra denna likviditet, eller betalningsförmåga, så finns det goda möjligheter att göra detta! Det genom att sälja fakturor. Då köper ett företag, som sysslar med factoring dem och du får snabbt pengar i din kassa.

Varför sälja fakturor?

Företag ska göra just det de är bra på och inte behöva oroa sig för ekonomin eller att de ska få betalt i tid. Främst små företag är det dock väldigt viktigt att betalningarna kommer in i tid. Annars är det svårt att ha likvida medel för att betala ut löner, moms, skatt med mera. Att sälja fakturor kan göra att företaget undviker att hamna i en dålig sits.

Factoring och factoringbolag?

Factoring är något som många factoringbolag sysslar med. Det kan innebära att sälja faktura till dem, men även en hel del annat. Factoring är ett begrepp för att samla allt som har med fakturafinansiering att göra. Det finns flera olika företag i Sverige som erbjuder factoringtjänster och den mest använda tjänsten är troligen fakturaköp. Det är alltså när du säljer fakturor. Factoring innebär även  fakturabelåning och factoring med regress eller utan regress. Ett factoringbolag många vänder sig till är Invoice Finance. Kika på deras sida så kan du lära dig mer om just detta.

15 Dec 2017