Har du uppfunnit något? Se till att skydda det med ett patent

Många är vi nog som tänkt att tänk om det vore jag som uppfunnit det och det. Det finns ju en mängd kända uppfinnare genom tiderna, varav en del har tjänat en hel del pengar på det de har kommit på. Men har man en bra idé, då ska man hålla den för sig själv till en början och ansöka om det som kallas för patent. Det gör man hos  Patent- och registreringsverket (PRV)- Det är de som beviljar patent för Sverige. Det krävs en del olika saker för att du ska få patent på det du kommit på. Allt står på Patent- och registreringsverkets hemsida.

Hur skyddar man ett varumärke?

Ibland är det kanske inte en sak du har kommit på, utan du har skapat ett varumärke. Ett varumärke är det som alla ser och är det känt nog så räcker en logga för att alla ska veta vem den tillhör. Det är bra att se till att skydda sitt varumärke på ett bra sätt genom just varumärkesskydd. Det så att inte andra företag kan ta ert varumärke och använda till sig själva.

Få hjälp av proffs

Om du behöver hjälp med varumärkesskydd, eller ansökan till den, så kan du vända dig till Bjerkéns Patentbyrå. De kan även hjälpa till med att söka patent om det nu är en uppfinning du har kommit på. De kan det mesta inom både patent och varumärkesskydd. Så kolla in deras hemsida om du behöver hjälp med något av detta.

11 Jan 2019