Förmågan att rädda ett liv

Tänk så skört livet är, lika skört som rosornas blomblad. De är vackra på sin plats. Rött lyser de med sin tunga rosendoft och drar till sig blickarna och bin var helst rosorna finns. Lika ädel är den oavsett om du hittar den bland soporna, vid vägrenen eller i den vackraste av vaser. Det är så det är med skönheten, den är lika skön oavsett omgivning.

Livet är heligt

Så är det med livet också, men många av oss tänker inte på och uppskattar inte livet. Inte förrän det tas ifrån oss. Och då är det för sent, eller? Att vara rädd om livet och hålla det heligt är något för oss alla, levande. Livets mening och vad vi borde göra med det. Vi behöver visa respekt för livet. Framför allt rädda det, om någon är på väg att mista det. Som att kunna rädda någon som är påväg att mista det i ett akut hjärtstopp. Men hur gör man det?

Ha rätta kunskapen om livet

Gå först en hjärt- och lungräddningskurs (hlr). En sådan kurs kan du gå på hearty.se. Har du kunskap är du också väl förberedd ifall något skulle hända! Många har första-hjälpen-låda hemma eller på arbetsplatsen. Och då innehåller de plåster och förband. Och det hjälpet ju inte om någon får ett hjärtstopp akut. Hördu gått en hrl-kurs kan man ge den viktiga hjälpen, precis efter att någon drabbats av en hjärtattack. Sekunderna efter den är nämligen väldigt viktig. En ambulans behöver minst tio minuter på sig innan de är på plats. Om du är på plats, och kan hjärt- och lungräddning, då kan du stoppa den negativa processen och rädda den människan!

28 Nov 2017