Böcker i mobilen

Förvisso finns det inte som slår att läsa en bok, på riktigt, med riktiga blad, men ibland är inte det alltid det går. Mobilen har man allt som oftast med sig, och det gör att man även alltid kan ha en bok, eller flera med sig. I alla fall har alltid jag med mig telefonen. Nu är den dessutom väl skyddad, då jag köpt ett fodral hos Bjornberry. Men åter till böcker i mobilen. Det finns lite olika sätt att få tag på dem.

Hur hittar du böcker i mobilen?

Det finns flera sätt att hitta böcker i mobilen. Idag finns det många tjänster som erbjuder detta, dels att lyssna på ljudböcker eller att få dem i digitalt format att scrolla i. Sedan finns det flera sätt att få böcker gratis i mobilen. 

Det man behöver är en e-boksläsare som klarar böcker i de format som man är intresserad av. Har man en Android eller Iphone går det dessutom att fixa lån och nedladdningar direkt i mobilen utan att behöva koppla in en dator, bekvämt om man befinner sig på resande fot.

Det finns många olika filformat för att distribuera böcker digitalt.Två av de mer populära är Epub och Mobi. Sedan går det att använda sig av Elib.se, som är svenska böcker. Att låna via bibliotek är även det perfekt att göra i mobilen. Det finns mängder av böcker digitalt även här. Så varför inte passa på att läsa när du ändå fipplar med mobilen. Passa även på att skydda den, genom att köpa fodral hos Bjornberry, så tål den att användas till att läsa böcker i timmar!

14 Dec 2017